Lyst franskbrød - opskrift fra dukanslankekur.dk
Fra fase 2.
Brødet rækker til 4 dage til 1 person. Hvis man spiser hele brødrationen hver dag, så har man opbrugt sin havreklids ration for dagen og ligeledes 1 tolereret vare i form af skummetmælkspulver.( jeg fik 16 skiver ud af mit brød, så det vil sige 4 skiver pr dag).
4 æg
4 æggehvider ( kan erstattes af 4 spsk skyr med top )
8 spsk havreklid
2 spks HUSK
12 spsk skummetmælkspulver
1 brev tørret gær(11,8g i den fra Malteserkors)eller 1pk frisk gær
1 tsk salt
Fremgangsmåde:
Havreklid og HUSK kværnes i en kaffekværn( det behøver ikke kommer i kværn), og blandes sammen med alt det andet. Det piskes sammen med piskeris indtil ensartet masse. Dejen virker meget tyk. Dejen skal nu hæve tildækket i skålen i 30-40min.
Efter hævning røres dejen let igennem og kommes i en 1L form. Hviler i formen mens ovnen varmes op til 180g. Bages 30-40min i forvarmet ovn på 180g. Når halvdelen af bagetiden er gået, kan det være brødet skal dækkes til med staniol, da det ellers bliver meget mørk på overfladen. Man kan med fordel stille en ovnfast skål med vand i bunden af ovnen mens brødet bages, dette giver en lækker sprød skorpe.
Når brødet er færdigbagt tages det straks ud af formen og afkøler på en bagerist. Når brødet er kølet af kan det skæres i skiver, og fryses i portioner.
^^
Jeg har bagt dette brød og haft virkelig gode erfaringer med det. Knægten på 4 år, synes dog ikke det var lækkert. Men jeg synes altså selv at det smager ret godt, det holder dig friskt længe, og er nemt at skære i tynde skiver uden det knækker. - jeg har dog ikke forsøgt at fryse det.
Og jeg har ingen kaffekværn, så lavede det uden - det fungerede fint.
Og jeg brugte frisk gær - det fungerede også fint!
Næste gang jeg bager det skal jeg forsøge at huske at tage et billede.
God fornøjelse.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar